„WE MOVE. YOU WIN. ”

„WE MOVE. YOU WIN. ” to hasło przewodnie naszej ostatniej wieloetapowej realizacji dla @Bosch Rexroth. Zgodnie z ideologią firmy otwartość na zmiany może przynieść tylko korzyści. Doskonałym przykładem takiego podejścia jest realizowana przez nas  przebudowa głównego hallu z recepcją dla centrali @Bosch Rexroth w Warszawie.

Projekt strefy recepcji oraz przestrzeni showroom`u dla Bosch Rexroth jest przykładem korelacji identyfikacji wizualnej organizacji z aranżacją wnętrz oraz dowodem, że wystrój może, a nawet powinien stanowić element komunikacji marketingowej. Ścisła współpraca zespołu Fusion Design z Działem Marketingu klienta zaowocowała aranżacją mocno wpisaną w misję firmy, uzupełnioną elementami identyfikacji wizualnej marki.

Zrealizowaliśmy szereg niestandardowych, autorskich rozwiązań brandingowych, które stały się kluczowymi elementami projektu. Wielkogabarytowe, podświetlane panele ścienne w kształcie koła firmy stanowiły wyzwanie projektowe i wykonawcze. Odważny i nieszablonowy design w połączeniu z najwyższej jakości wykonawstwem to standard , który nas wyróżnia.  

W nowym układzie funkcjonalnym, dzięki zróżnicowaniu posadzek, wydzielono wizualnie 3 strefy: potkań, dedykowaną działowi handlowemu; strefę Klienta z miejscem na oczekiwanie oraz centralnie usytuowaną recepcję w nowej odsłonie. Zastosowana kolorystyka wiernie odzwierciedla wytyczne identyfikacji wizualnej, a zaproponowana tekstura drewna subtelnie ociepla przestrzeń.

Prace obejmowały kompleksową usługę fit-out: projekt koncepcyjny, projekty wykonawcze, dostawę i montaż wyposażenia, w tym autorskie zabudowy stolarskie oraz prace wykończeniowe. Nad całością czuwał architekt prowadzący.